BALI DESTINATION GUIDE : UBUD EDITION

With its iconic landscape of terraced rice paddies, lush, monkey-filled rainforests and awe-inspiring temples, a unique health-orientated gastronomic scene and...

The Health Guide to Bali

Over the past few years as Bali has evolved into a hot spot destination, it’s also become very popular...

BALI DESTINATION GUIDE: CANGGU EDITION

From brunch-lovers to die-hard surfers, the small beachside town of Canggu has become a hotspot for young, hip travellers...

Nusa Lembongan: The ultimate travel guide

Nusa Lembongan is a small island (8km2) in the southeast of Bali and only a 30 minutes boat ride...

Top 10 Foods You Must Eat In Bali

Balinese food gets me excited every time we come back to Indonesia’s most popular holiday spot. I get excited...
Bali, Destination, Travel
BALI DESTINATION GUIDE : UBUD EDITION
Bali, Lifestyle, Stories, Wisata kuliner
The Health Guide to Bali
Bali, Destination, Stories, Travel, Wisata kuliner
BALI DESTINATION GUIDE: CANGGU EDITION
Bali, Destination, Travel
Nusa Lembongan: The ultimate travel guide
Bali, Wisata kuliner
Top 10 Foods You Must Eat In Bali
welcome-left-image

Travel category

The concept of travel is shaped by things with meaning and love.

About me

Hi to everyone.

My name is Gery!

Hello, my name is Gery! JendelaBaliku.com is a daily updated blog about travel, inspirations, photographers, illustrators, food lovers and everyday moments from all over the world.

Read more
INSPIRATION

Inspiration category

Coming from two
different cultures has
been instrumental in
how we’ve approached
our design process.

Read more
Bali, Destination, Stories, Travel

Ubud monkey forest & Uluwatu monkey temple

I get a lot of questions about whether or not I think it’s safe and worth it to visit the Sacred Monkey Forest in Ubud and Uluwatu Monkey Temple, so I thought it was about time a made a post on the subject. And of course, I wanted a chance to share some of the hundreds of photos I’ve shot of these cheeky creatures over the last seven years.

Continue reading

Bagaimana Menurutmu?
Pantai, Travel

The top 5 best beaches in Bali

Most people coming to Bali for the first time thinks the island is covered in dreamy white-sand beaches lined with palm trees and crystal clear turquoise water. But sadly that’s not the case. Most of Balis beaches are grey or black in color because of volcanic ash from the islands still active volcanos.

Continue reading

Bagaimana Menurutmu?
Travel

Bali 10 Things to do in this Tropical Paradise

Bali 10 things to do in this tropical paradise

Bali is known as the Land of Gods, and the Balinese believe that Heaven is Bali and that Bali is Heaven. And indeed, in the lush tropical vegetation they have a distinct point. Anything and everything grows in Bali – from exotic orchids, palms, innumerable flowers to trees dripping with mangoes, bananas, papaya, paw paws and the bland but interesting jack fruit just to name a few.

Continue reading

Bagaimana Menurutmu?
Promo

Sea Adventure Promo

Morning Baliku

Gak terasa udah masuk pertengahan bulan Desember, pasti udah pada mikirin buat nyari tempat liburan yang oke banget kan?
Pas banget nih, Bali Marine Walk punya promo yang superb buat liburan kamu makin fun dan seru lho. Selain itu kalo kamu beli 5 tiket, kamu bakal dapet free 1 tiket. Makin keren kan

VOUCHER TERBATAS !!!

Continue reading

Bagaimana Menurutmu?
Inspiration, Pantai, Stories, Travel, Wisata kuliner

Cara Menikmati 72 Jam Romantis Honeymoon di Bali

Selain dijuluki sebagai Pulau Dewata, Bali juga di kenal sebagai Pulau yang penuh Romantisme. Jadi tak heran apabila banyak pengantin baru yang memilih Bali sebagai destinasi honeymoon di bali mereka.

Jika kamu sedang merencanakan honeymoon di Bali, berikut ini kami menyiapkan rekomendasi short itinerary selama 72 jam di Bali yang penuh dengan kegiatan yang bisa kalian lakukan berdua!

Continue reading

Bagaimana Menurutmu?
Inspiration, Pantai, Stories, Travel

11 Keindahan Alam Tersembunyi di Bali

Kemana saja sih tujuan liburan mu selama di Bali? Apakah tujuan utama mu hanya melihat sunset atau shopping di Kuta, Seminyak dan Legian? Terlalu mainstream bro! Ada begitu banyak alasan kenapa Bali adalah tujuan liburan terbaik, salah satunya adalah keindahan alam Bali yang sangat beraneka ragam. Yuk coba kita lihat beberapa keindahan alam tersembunyi di Bali.

Continue reading

Bagaimana Menurutmu?
Lifestyle, Pantai, Travel

6 Penginapan Dengan Konsep Unik di Bali

Liburan ke Bali sudah menjadi agenda rutin bagi kebanyakan orang di Indonesia. Bahkan tidak jarang, wisatawan lokal merencanakan liburan ke Pulau Dewata ini lebih dari dua kali dalam setahun.

Jika kamu adalah salah satu orang yang sering berlibur ke Bali, kamu harus pintar menyusun rencana perjalanan dan tempat penginapan, agar tidak bosan melancong ke Bali.

Continue reading

Bagaimana Menurutmu?
Stories, Travel

Bali Tujuan Liburan Terbaik

Hi guys, kita sambung lagi neh kelanjutan 20 alasan Bali adalah tujuan liburan terbaik. Sebelumnya kita sudah tunjukan 10 alasannya. Nah sekarang kita lanjutkan lagi 10 alasan mengapa bali menjadi tujuan liburan terbaik sepanjang masa. Let’s check it out guys…

Continue reading

Bagaimana Menurutmu?

Popular posts

Top 10 Balinese Foods You Must Eat In Bali

Balinese food gets me excited every time we come back to Indonesia’s most popular holiday spot. I get excited about unpretentious flavours and time-tested spices that result in mouth-watering...

Babi Guling Dobil Nusa Dua

Babi Guling Dobil Nusa Dua, apakah anda pernah mendengar sebelumnya? Ini adalah tempat makan di Bali yang menyediakan masakan khas Bali yaitu Babi Guling. Bagaimana Menurutmu?